Popularizacija znanosti


Festival znanosti - Lepršajmo kroz život - 4. svibnja 2022.

Glazbena radionica pod nazivom "Lepršajmo kroz život" održana je 4. svibnja 2022. godine u okviru Festivala znanosti. Ova je radionica primjer kako možemo utjecati na razvoj dječjih glazbenih sposobnosti, ali i na razvoj njihove motorike, kreativnosti, komunikacijskih i socijalnih vještina. U radionici su sudjelovala djeca iz dječjeg vrtića "Ivančica" iz Čeminca, a vodile su je dr. sc. Vesna Svalina, izv. prof. i studentice četvrte godine učiteljskog studija Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti iz Osijeka: Anja Horvat, Hana Horvat, Hanna Jakovac i Anamarija Kanisek.


Festival znanosti - Glazbogradionica - 3. svibnja 2022.

U okviru Festivala znanosti koji se održavao od 2. do 7. svibnja 2022. godine održana je i radionica pod nazivom Glazbogradionica. U toj radionici sudjelovali su učenici 3. b razreda Osnovne škole Frana Krste Frankopana Osijek (Učiteljica: Melita Šebešćen). Učenici su naučili kako mogu samostalno izraditi glazbene instrumente od predmeta koje koriste u svom svakodnevnom životu. Radionicu su vodile Melanija Šubić i Katarina Mihaljević, studentice pete godine učiteljskog studija Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti iz Osijeka i njihova profesorica dr. sc. Vesna Svalina, izv. prof.  


EKTe - Glazbene radionice za učenike osnovne škole - 31. svibnja 2017.

U okviru Trećeg festivala EKTe (29.-31. svibnja 2017.) na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti održane su dvije glazbene radionice: radionica o tradicijskoj glazbi "Slavonijo, ja sam tvoje dijete" u kojoj su sudjelovali učenici 2. a Osnovne škole Frana Krste Frankopana Osijek i glazbena radionica "Čarobna glazbala" u kojoj su sudjelovali učenici trećih razreda Osnovne škole August Šenoa Osijek. Učenike su kroz radionicu vodili studenti četvrte godine učiteljskog studija pod mentorstvom dr. sc. Vesna Svaline.  


EKTe - Koncert učenika Glazbene škole Franje Kuhača Osijek - 25. svibnja 2016.

U okviru Drugog festivala EKTe (23.-25. svibnja 2016.) organiziran je Koncert učenika Glazbene škole Franje Kuhača Osijek. Koncertu je prethodilo predstavljanje glazbeno-pedagoškog istraživanja koje su provele Ivona Sukop i Martina Metić (studentice pete godine učiteljskog studija) na temu "Odgoj i obrazovanje glazbeno darovitih učenika" pod mentorstvom dr. sc. Vesne Svaline.


EKTe - Glazbena slušaonica - 27. svibnja 2015.

U okviru Prvog festivala EKTe (27.-29. svibnja 2015.) održana je i radionica pod nazivom Glazbena slušaonica. Radionicu su organizirali studenti četvrte godine učiteljskog studija pod mentorstvom dr. sc. Vesne Svaline. Radionica je održana na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti.